banner 728
banner 320

COLORADO Mts Kamppi, Forum (Unioninkadun keidas Oy Toimisto),Helsinki

COLORADO Mts Kamppi, Forum (Unioninkadun keidas Oy Toimisto):n toimiala on Ravintolat ja toimipisteemme sijaitsee osoitteessa Fredrikinkatu 48 A, 00100 HELSINKI. Tavoitatte meidät parhaiten puhelimitse numerosta 0207759300 tai sähköpostitse osoitteesta toimisto@sk-ravintolat.fi. Lisätietoja toiminnastamme ja tarjoamistamme palveluista löydätte myös verkkosivultamme osoitteesta www.npg.fi Yrityksemme Y-tunnus on1018487-8. Vuosittainen liikevaihtomme on keskimäärin400001 - 1000000 euroa ja meillä työskentelee keskimäärin10 - 19 henkilöä. Katso tarkempi sijaintimme oheiselta kartalta, tai tee reittihaku suoraan käyntiosoitteeseemme: COLORADO Mts Kamppi, Forum (Unioninkadun keidas Oy Toimisto),Fredrikinkatu 48 A, 00100 HELSINKI

placeYhteystiedot

Käyntiosoite

COLORADO Mts Kamppi, Forum (Unioninkadun keidas Oy Toimisto)
Fredrikinkatu 48 A, 00100 HELSINKI

Postiosoite

COLORADO Mts Kamppi, Forum (Unioninkadun keidas Oy Toimisto)
Fredrikinkatu 48 A, 00100 HELSINKI

Internet

www.npg.fi

Sähköposti


Puhelin

0207759300

Faksi

0207759301

businessPerustiedot

Y-tunnus

1018487-8

Toiminnan kuvaus

Colorado

Virallinen toimiala

Ravintolat

redeemTuote- ja toimialatiedot

Hakusanat

baari, baarit, baareja, grilli, grillit, grillejä, ravintola, ravintolat, ravintoloita, ravintolaelämä, ravintolaelämää, ruoka, ruoat, ruokaa, ravintolapalvelu, ravintolapalvelut, ravintolapalveluita, ravintolapalveluja, palvelu, palvelut, palveluita, palveluja, menu, menut, menuja, makuelämys, makuelämykset, makuelämyksiä, jano, nälkä, creole-keittiö, creole-keittiöt, creole-keittiöitä, keittiö, keittiöt, keittiöitä, creole, cajun-keittiö, cajun-keittiöt, cajun-keittiöitä, cajun, ruokalista, ruokalistat, ruokalistoja, viinilista, viinilistat, viinilistoja, viini, viinit, viinejä, kokki, kokit, kokkeja, kreolikeittiö, kreolikeittiöt, kreolikeittiöitä, kreolikeittäjä, kreolikeittäjät, kreolikeittäjiä, resepti, reseptit, reseptejä, south west-keittiö, south west-keittiöt, south west-keittiöitä, pata, padat, patoja, pihvi, pihvit, pihvejä, mauste, mausteet, mausteita, gumbo, jampalaya, junarata, junaradat, junaratoja, kantispöytä, kantispöydät, kantispöytiä, juomaraha, juomarahat, juomarahoja, ruokaravintola, ruokaravintolat, ruokaravintoloita, laatu, laadukas, laadukkaat, pöytävaraus, pöytävaraukset, pöytävarauksia, musiikki, musiikkia, live-esiintyjä, live-esiintyjät, live-esiintyjiä, elävää musiikkia, kanta-asiakas, kanta-asiakkaat, kanta-asiakkaita, SK Member Card, member, Member Card, mausteinen ruoka, mausteista ruokaa, herkku, herkut, herkkuja, joustava palvelu, joustavaa palvelua, maukas ruoka, maukasta ruokaa, colorado

insert_chartTaloustiedot

Virallinen toiminimi

Unioninkadun keidas Oy Toimisto

Markkinointinimi

COLORADO Mts Kamppi, Forum

Yhtiömuoto

Osakeyhtiö

Henkilöstömäärä

10 - 19

Liikevaihtoluokka

400001 - 1000000

assignment_indVastuuhenkilöt

Strateginen johto

Antti Raunio,Toimitusjohtaja

Colorado Mts. Bar & Grill on vakiinnuttanut asemansa Helsingin
ravintolaelämässä maukkaan ruoan ja joustavan palvelun omaavana paikkana.
Ajoittain
vaihtuva South-West Menu takaa asiakkaille makuelämysten täyttymyksen
periaatteella
- jokaiselle jotakin. Silmänruokaa tarjoaa Sakke Järvenpään suunnittelema
miljöö omaperäisine ratkaisuineen.

Coloradoja on nyt kaksi - Forumissa (Mannerheimint. 18) ja Kampissa
(Simonkatu 9).

Molempien paikkojen sijainti Helsingin ytimessä tarjoaa loistavat
mahdollisuudet poiketa Coloradossa tyydyttämässä joko janoansa tai
ruokahaluansa
Creole- ja Cajun-keittiöiden herkuilla.

AUKIOLOAJAT FORUM:
MA-TI klo 15.00-23.00
KE-TO klo 15.00-24.00
PE klo 15.00-01.00
LA klo 12.00-01.00
SU klo 13.00-23.00

AUKIOLOAJAT KAMPPI:
MA-TI klo 15.00-01.00
KE-TO klo 15.00-02.00
PE klo 15.00-03.00
LA klo 12.00-03.00
SU klo 13.00-01.00

RUOKA- JA VIINILISTA:
Kreolikeittiön raaka-aine valinnat ja mausteet ovat kehittyneet alueen
moninaisen historian mukana. New Orleans on ajan saatossa ehtinyt olla
useammankin
lipun alla. Esimerkiksi ranskalaiset, espanjalaiset sekä amerikkalaiset
toivat väkensä mukana myös mausteensa soppaan. Valloittajan vaihtuessa
keittäjät
säilyivät. Keittäjät olivat yleensä mustia ja ammattitaitonsa ansiosta
erittäin arvostettuja, keittiö oli näkyvässä roolissa ja se vaikutti koko
kulttuuriin. Kokit pestautuivat uusien hallitsijoiden palvelukseen ja
omaksuivat uuden
ruokakulttuurin, oppivat, sovelsivat ja sävelsivät improvisoiden jotain
aivan uutta. Kokeilla oli sanonta, joka kuvasi heidän elämän
tapaansa:"meillä
ruoka ei ole vain lautasella, se on myös sydämessä" (sama asenne näkyy
nykyistenkin kotimaisten kokkiemme elämänasenteessa, kun ruokaa ei laiteta,
siitä
useasti puhutaan). Näin syntyi kreolikeittiö: ranskalaisella pohjalla makuja
Espanjasta, Italiasta, Afrikasta ja mausteita paikalliselta
intiaaniväestöltä.
Kreolikeittäjä ei ollut vaativa, ruuanvalmistus oli huoletonta, eikä siinä
tarvittu mittavälineitä. Reseptejä sovellettiin vapaasti tyyliin "otetaan
mitä
löytyy" korvaamatta kuitenkaan ehdottonta kolmikkoa: sipuli, varsiselleri ja
paprika joita ilman ylpeä kokki ei lähde edes valmistamaan ruokaa.
Kaksi kaikkien tuntemaa tyylisuunta jotka ovat lähtöisin Louisianasta ovat
Cajun ja Creole. Näitä sanoja yhdistelemällä saadaan aikaiseksi South West -
Keittiö. Näitä sanoja käytetään usein kun halutaan ilmaista omaa
tietämystään,
ja koska kaikki nämä tuntevat kukaan ei kyseenalaista henkilöä tai tietoja

Creole
Totuushan on, että vain harvempi Louisianan ulkopuolelta kuitenkaan tietää
Cajunin ja Creolen eroista. Alkuperäisesti Creolet olivat yläluokan
ranskalaisista sekä espanjalaisista maahanmuuttajista koostunut väestö, joka
asettui
Louisianan eteläpuolelle. Usein Creolea käytetään myös puhuttaessa Afrikasta
ja
Caribian alueelta muuttaneista, jotka sitten yhdistyivät ranskaan ja
espanjaan ruuanlaittotaitojen jakamisen ja usein myös avioliiton kautta.
Creole
syntyi yläluokan päivällisillä ja näin ollen sai maineen "parempana ruokana"
ja
valmistukseen käytetään vain parhaita sekä kalleimpia raaka-aineita. Creole
näkyy Ravintola Colorado mts:n ruokalistalla lähinnä pihveissä, niiden
kastikkeissä sekä muissa annoksissa mausteina.

Cajun
Cajunit olivat ranskalaisia siirtolaisia jotka ensin asettuivat Acadiaan
(nyk. Nova-Scotia). Acadit kuitenkin ajettiin ulos Canadasta vuonna 1750,
osa
ajautui etelä-Louisianan alueelle jossa he selviyityivät Chovtaw-intiaanien
ansiosta. Chovtaw:t opettivat Acadianit löytämään ruokansa ympäristöstään ja
valmistamaan herkkuja leirinuotiolla vaelluksen yhteydessä, nämä ruokalajit
yleensä tehtiin alusta asti yhdessä ja samassa padassa joka kuului
matkavarustukseen. Pikku hiljaa Acadianit vakiinnuttivat paikkaansa ja
nimikin lyhentyi
Cajun muotoon joka sen jälkeen on tullut laajemmin tunnetuksi mm.
keittiö-tyylisuuntana. Cajunien perinneruoka syntyy aina mukana kulkevasta
isosta nuotiolla
porisevasta padasta ja padan kulkureitin varrelta löytyneistä
raaka-aineista. Padassa keiteltiin villiriisiiä, siihen pikkuhiljaa muita
raaka-aineita,
kuten kasviksia, lisäillen.(nyk. Nova-Scotia). Acadit kuitenkin ajettiin
ulos
Canadasta vuonna 1750, osa ajautui etelä-Louisianan alueelle jossa he
selviyityivät Chovtaw-intiaanien ansiosta. Chovtaw:t opettivat Acadianit
löytämään
ruokansa ympäristöstään ja valmistamaan herkkuja leirinuotiolla vaelluksen
yhteydessä, nämä ruokalajit yleensä tehtiin alusta asti yhdessä ja samassa
padassa joka kuului matkavarustukseen. Pikku hiljaa Acadianit vakiinnuttivat
paikkaansa ja nimikin lyhentyi Cajun muotoon joka sen jälkeen on tullut
laajemmin
tunnetuksi mm. keittiö-tyylisuuntana. Cajunien perinneruoka syntyy aina
mukana
kulkevasta isosta nuotiolla porisevasta padasta ja padan kulkureitin
varrelta löytyneistä raaka-aineista. Padassa keiteltiin villiriisiiä, siihen
pikkuhiljaa muita raaka-aineita, kuten kasviksia, lisäillen. Ravintolamme
listalta
löytyvät Gumbo ja Jampalaya ovat Cajun-keittiön perinneruokia.

HISTORIA:
Colorado Mts. Bar & Grill avattiin 4.4.1995 Helsingissä osoitteessa
Unioninkatu 30. Sisustussuunnittelusta ja remontin toteutuksesta vastasi
yksi
neljästä alkuperäisestä omistajasta, Sakke Järvenpää. Muut Coloradon
perustajat
olivat Jari Komulainen, Markus Selin ja Mato Valtonen. Herrojen
alkuperäisenä
suunnitelmana oli avata paikalle japanilainen sushi-ravintola, mutta
suunnitelma
kaatui siihen, että pelastuslaitos ei myöntänyt lupaa kaasuputkien
vetämiseen pöytiin. Niinpä perustettiin Colorado.

Alkukuukausien isoja tapahtumia olivat Leningrad Cowboys -vodkan
lanseeraustilaisuus 20.4.1995 ja tietenkin jääkiekon MM-kultajuhlat.
Varsinaisen
finaalin aikana sunnuntaina 7.5.1995 ravintola oli tyhjä ja henkilökunta sai
rauhassa katsoa ottelua. Välittömästi ottelun jälkeen ravintola täyttyi
voittoa
juhlivista kaupunkilaisista ja loppujen lopuksi henkilökunta myi
onnellisille
asiakkaille lämmintä pullo-olutta, kaiken muun juoman ollessa käytännössä
katsoen loppu. Seuraavana päivänä MM-kultajoukkue taustavoimineen juhli
ravintolassa pari tuntia yksityistilaisuudessa ennen Kauppatorilla
järjestettyä
kultajuhlaa.

Alusta asti ravintolalla oli paljon kanta-asiakkaita; SEB-pankin
valuuttadealerit, Kaivohuoneen ja Planet Hollywoodin henkilökunta, paljon
Markus Selinin
ystäviä, mm. Renny Harlin ja Geena Davis, lukuisia näyttelijöitä,
rokkitähtiä ja jääkiekkoilijoita.

Supertähdistä ravintolassa ovat vuosien varrella käyneet ainakin Samuel L.
Jackson ja Dominik Hasek.

1-vuotisjuhlissa käynnistettiin baarin yläpuolella kiertävä junarata ja
neitsytmatkalla junan kuljettajana toimi Mika Salo. Juna on edelleen
liikenteessä.

Alusta asti kantispöydässä # 24 oli solmion käyttökielto ja moni
pahaa-aavistamaton on huomannut kravattinsa päätyneen seinäkoristeeksi,
kännyköiden ja
lehtileikkeiden sekaan. Kännykät päätyivät seinälle jos kantispöydälle jätti
puhelimen, ja se sattui soimaan häiriten yleistä hauskanpitoa.
Unioninkadulla
seinällä oli myös vanha 10 markan seteli, joka tarinan mukaan on Silu
Seppälän pöytään jättämä juomaraha, eli yksi maailman suurimmista
numismaattisista
harvinaisuuksista.

Alkujaan Coloradosta odotettiin juomapainotteista ravintolaa, mutta
laadukkaan South West keittiön myötä ravintola muokkautui ruokaravintolaksi.
Suosio
on kasvanut vuosi vuodelta ja ravintolaan onkin hyvä varata pöytä jo hyvissä
ajoin varsinkin viikonloppuja ajatellen.

Coloradon aika Unioninkadulla päättyi 13.11.2006 ja uusi aika käynnistyi
16.11.2006 Forumin Mercator-torilla. Sisustussuunnittelusta sekä remontin
toteutuksesta vastasi tälläkin kertaa Sakke Järvenpää, joka on edelleen yksi
omistajista. Muut uuden Coloradon omistajat ovat, Jari Komulainen, Markus
Selin,
Sedu Koskinen sekä Ola Wartiainen.

Uudessa Coloradossa voit edelliseen Coloradoon poiketen tulla myös baariin
nauttimaan hyvistä juomista sekä musiikista.

Ensimmäiset kravatit ja puhelin löysivät tiensä seinällä jo avajaisiltana,
joten perinteitä kunnioitetaan vanhan Coloradon tyyliin...

Pöytävarauksen voit tehdä kotisivuillamme tai puhelimitse aukioloaikoina
numerosta 020-7759370.

TAPAHTUMAT:
Colorado on avoinna joka päivä! Tervetuloa!

Kampin Coloradossa live-musiikkia joka keskiviikko ja torstai klo 22.00
alkaen!

MEMBER:
Coloradon kanta-asiakkaana, saat tietoa ravintolan ajankohtaisista
tapahtumista ja tarjouksista sekä kutsuja Coloradossa järjestettäviin eri
tilaisuuksiin. Ravintolassa voimassa olevat edut ovat saatavillasi
Colorado-kortilla,
joita voi ostaa suoraan ravintolasta. Edut saat käyttöösi käyttöösi myös SK
Ravintoloiden omalla kanta-asiakaskortilla, SK Member Cardilla, jonka
tilausohjeet saat heti liityttäsi Coloradon kanta-asiakkaaksi.